Gość Pawel Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam, Pod koniec kwietnia mój tata zrobił badanie patomorfologiczne , dwa tygodnie temu mój tata zmarł - stwierdzono zawał brzuszny. Przed przyjazdem karetki mówił że boli go strasznie brzuch po czym złapał się za brzuch i upadł na łóżku po czym ustała akcja serca. Dzisiaj odebrałem jego badania i chciałem zapytać czy to przypadkiem nie była jedna z przyczyn zgonu. Wynik badania: Fragmenta polypi hyperplastici. W podścielisku polipa obfite utkanie chłonne. Pełne rozpoznanie: Adenoma tubulare et fragmenta adenomatis tubulo-villosi cum dysplasia epithelii glandulatum gradus minoris, polypus hyperplasticus et fragmenta mucosae intestini crassi. Ocena marginesu tkankowego niemożliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Wynik badania: Fragmenta polypi hyperplastici. W podścielisku polipa obfite utkanie chłonne. - czyli fragmenty polipa przerostowego Pełne rozpoznanie: Adenoma tubulare et fragmenta adenomatis tubulo-villosi cum dysplasia epithelii glandulatum gradus minoris, polypus hyperplasticus et fragmenta mucosae intestini crassi. - czyli gruczolak cewkowy i fragmenty gruczolakowości cewkowo-kosmkowej z dysplazją (zaburzenie różnicowania się komórkowego) nabłonka gruczołowego stopnia małego, polip przerostowy i fragmenty śluzówki jelita grubego Te zmiany w jelicie grubym nie mogą być powodem śmierci pacjenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi