Gość Jan Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Mam kilkanaście lat. Kilka dni temu tj. początek lipca, zauważyłem, że podczas wypróżniania pojawia się za stolcem krew. Nie jest jej wiele, ma kolor jasnoczerwony. Nie pojawia się ona też za każdym razem, tylko wtedy, gdy stolca jest więcej i odczuwam, iż muszę n a t y c h m i a s t się załatwić. Nie zauważyłem dodatkowo jakichkolwiek objawów - bólu brzucha, odbytnicy, zmian w okolicy pośladków. Podczas defekacji ból nie jest odczuwalny. Co to może oznaczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Konieczen będzie badanie palcem przez odbyt, może wziernikiem. Trudno stwierdzić przyczynę bez badania. Musiz to powiedziec rodzicom i póść z rodzicem do chirurga na badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi