Gość Sebastian Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Mam prawie 21 lat i dokładnie 3 dni temu w czasie gry w piłke wpadłem lewą strona brzucha na swojego kolege. Uderzenie bylo dosc mocne i poczatkowo dziwnie mnie *zapiekło*, czułem to moze jakies 30 sekund, potem mineło. W domu obejzalem to miejsce i stwierdzilem ze czasem boli mnie jedno z żeber ale nie na jego koncu a moze 4 cm od jego zakonczenia. Poza tym nie widze zadnych innych zmian tzn. nie ma zadnych opuchniec, przebarwien skóry, nie wyczuwam zadnych guzów itp. Czy to dziwne *zapieczenie* bylo raczej zwiazane z mozliwym urazem żebra czy moze jednak trzeba je przypisac śledzionie ? Czasem odczuwam dyskomfort podczas poruszania ale juz sam nie wiem w ktorym dokladnie to miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Azja Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 uderzenie mogło spowodować uszkodzenie żebra...mogłeś go tylko stłuc stąd to pieczenie...mogło także dojść do mechanicznego uszkodzenia śledziony. Jeśli wystąpił by silny ból natychmiast zgłoś się do lekarza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawek Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 mam identyczna sytuacje.pieczenie i bol trwa juz tydzien....czy sa jakies srodki nna ten bol?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi