Gość Krystian Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Chciałbym się dowiedzieć czy rak jądra może nie być widoczny w usg. Mam dokładnie w jądrze kilka zmian, twardych. Znajdują się na bocznej powierzchni jądra. Byłem na usg i lekarz powiedział, że nic nie widać. Byłem również u urologa, który zrobił też usg i też powiedział, że nic nie widać. Po dotyku wyczuł to i powiedział, że to niegroźne zwłóknienia i, że brak potrzeby operacji. Czy te twarde guzki lub też zwłóknienia to coś groźnego? Jaka jest przyczyna takich zwłóknień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Proszę się nie niepokoić skoro urolog powiedział, że wszystko jest w porządku i nie ma nowotworu to tak zapewne jest. W USG zmiany typu nowotworowego są dobrze widoczne. Takie zwłóknienia na powierzchni jąder są niegroźne, dość naturalne, powstają samoistnie lub pod wpływem przebytych zapaleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystian Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 dzieki za odpowiedź, Mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego usg nei widzi tych zwłoknien?Czy możliwe ze po prostu nie odróżniają się od reszty jadra i dlatego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wacek Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 zwłóknienia na powierzchni jąder - obserwując odpowiedzi w dziale urologia można stwierdzić , że nie masz drogi staplerze pojęcia o czym piszesz.... szkoda klawiatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Co w tym dziwnego, że zwłóknienia są na powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi