Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Bóle kości, szczypanie w klatce piersiowej i światłowstręt

Gość Justyna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegoś czasu miewam bóle kości do tego czuje sie bardzo senna mimo że noce przesypiam. Czuję szczypanie w okolicy klatki piersiowej, przeszkadza mi swiatło dzienne oczy zaczynaja mi łzawić,byłam u okulisty jednak wzrok mam dobry. Miewam wysokie ciśnienia i bóle głowy oraz bóle podbrzusza jednak po wizycie u ginekologa wszystko okazało się być wporządku więc z kąd te bóle??? często mi jest duszno i oblewają mnie poty. słyszałam że to moze być anemia jednak jadam posiłki regularnie i się nie odchudzam, ważę 58kg mam 24 lata, nie piję alkocholu ani nie palę papierosów, dwa lata temu urodziłam dziecko. Martię się też że może to być rak , przy czesianiu za każdym razem wychodzą mi włosy jednak nie tak dużo. jakie powinnam zrobić badania??? czy w ogóle powinnam je zrobic???

Najlepiej w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza rodzinnego. Musi Panią na początku zbadać i dopiero zadecydować o ewentualnych badaniach dodatkowych (najlepiej byłoby wykonać badania podstawowe krwi i moczu oraz poziom hormonów tarczycy). O wszystkim zadecyduje lekarz po badaniu.

Gość Specjalista od chorób wewnętrz

Zalecenia: Na bóle to niech pani kupi w aptece NAPROXEN EMO w żelu i smarować nim te miejsca gdzie boli (stosować go od 4 do 5 razy na dobę), na wypadanie włosów jest dużo szamponów leczniczych lub przeciw wypadaniu włosów niech pani popyta w drogeri lub w aptece. Możliwe że to anemia lub rak, jeżeli chodzi o raka to medycyna poszła w górę stosuje się przeciwko temu leki (tzw. Chemia) lub tez są różnego rodzaju operacje i zabiegi. A na anemie też jest dużo środków i lekarstw! I żeby ustalić jaką chorobę pani ma proszę o wizytę lekarską z lekarzem rodzinnym.