Gość jarek Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Mam 25 lat. Odkad zaczalem studiowac pojawil mi sie w okolicy ledzwiowej ok 5 cm obok kregoslupa maly guzek. Przez 6 lat rosnac powoli osiągnął średnice ok 3 cm. Cecha charakterystyczna byl poczatkowo dosc mocny ból odczuwany w jednym punkcie przy niewyczuwalnym guzku. W tym momencie guzek jest dobrze wyczuwalny, przesuwalny wzgledem skóry i mięśni. jednak przy najmniejszym ucisku, badz potraceniu pojawia sie piekielnie ostry ból przypominajacy wbicie garsci szpilek w plecy ( w to miejsce), jest prawdopodobnie miekki. Ciagle mysle o tym zeby go nie potracic albo nie zahaczyc. Byłem z tym u jakiegos docenta chirurgii onkologicznej ktory zerkal i stwierdzil ze jest to lipoma albo fibrolipa. ale z tego co wiem te guzki nie bola a w literaturze nie spotkalem sie z tym zeby bolaly. Moze jest to neurolipoma ?. Czasami zdaza sie ze boli sam z siebie i promienijuje na cale plecy.. ale bol przechodzi. Jakie jest pana zdanie na ten temat i co powinienem zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Jeśli jest taka możliwość to radzę zmianę usunąć i poddać badaniu histopatologicznemu, wtedy dokładnie będzie można określić co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Zobacz choroby człowieka zdjęcia http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi