Gość Ania Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Witam, otrzymałam wynik Tk kregosłupa lędźwiowego. Badanie TK kręgosłupa L/S wykazuje spłycenie fizjologicznej lordozy. Na poziomie L5/S1 widoczna asymetryczna centralno - lewoboczna [przepuklina modelująca worek oponowy i lewy korzeń nerwowy, zwężająca wymiar strzałkowy kanału kręgowego do 0,87 cm. na poziomie L3/L4 płaska wypuklina. Oprócz bólu kręgosłupa bardzo boli mnie lewa noga, dretwienie całej łydki a niekiedy i uda. Osłabione mięśnie nóg, ortopeda stwierdził, ograniczenie mięśniowe nóg, wydaje mi się , że częściej oddaje mocz. Ból jest nie do wytrzymania podczas stania jak chodze i leże jest znośnie. Co należy z tym zrobic, rehabilitacja?? Operacja?? Bardzo proszę o porade, i jeszcze jedno mam pytanko, jak długo sie czeka na operację kregosłupa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Radziłbym jeszcze w tej sprawie skonsultować się z neurochirurgiem. Takie zmiany widoczne w rezonansie magnetycznym kręgosłupa (ucisk na korzeń nerwowy) połączone z przedstawionymi objawami może wymagać leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 jak długo sie czeka na operację?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Więc mam wskazania do operacji przepukliny w kręgosłupie lędźwiowym. lekarz kazał mi podjąć decyzję, a ja mam mieszane uczucia. Jak nie zdecyduje sie na zabieg to L-4 w nieskończoność nie bedę mogła ciągnąć... Nie wiem co robić. proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi