Gość Kasia , wrocław Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Witam ! Od urodzenia choruję na wrodzoną łamliwość kości od 3 roku życia byłam prześwietlana RTG w sumie do dnia dzisiejszego raz w roku zdarza się naświetlanie. Mam 23 lata i w przyszłości bardzo chciałabym mieć własne dziecko, moja choroba się pomału wycofuje lecz nie zmieni to już tego co zrobiłam w moim organiźmie. Czy w związku z tym że moje ciało było tyle razy naświetlane promieniami będę mogła urodzić własne zdrowe dziecko ? Czy to ma jakiś wpływ na płód? Po jakim czasie mogłabym zajść w ciążę ? Byłabym wdzieczna za udzielenie informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Czy w związku z tym że moje ciało było tyle razy naświetlane promieniami będę mogła urodzić własne zdrowe dziecko ? - jeśli często była naświetlana okolica miednicy (raczej kilka razy w roku) może to wpłynąć na płodność organizmu, jednak prawdopodbieństwo jest małe Czy to ma jakiś wpływ na płód? - gdyby Pani zaszła w ciąże nie powinna Pani być prześwietlana lub jeśli wystapi taka potrzeba trzeba osłaniać cały brzuch i miednicę przed promieniami rentgenowskimi Po jakim czasie mogłabym zajść w ciążę ? - w każdej chwili już można starać się o dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Witam mam podobny problem mój mąż ma łamliwość kości i nie wiemy jak się za to zabrać bardzo bym chciała mieć zdrowe dziecko wiem ile mąż wycierpiał i nie chce skazywać naszego dziecka na to samo proszę o odpowiedz ponieważ w internecie nic nie można znależdz na ten temat Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Witam mam 23 lata i także mam wrodzoną łatwość kości zdjagnozowana w 2 miesiącu życia w tedy było pierwsze złamanie. Gdy byłam młodsza także łamałam się nawet dwa razy do roku(z gipsu w gips). Bardzo chciałam być mamą i w ciążę zaszłam w wielu 21 lat mąż jest całkowicie zdrowy. Z początku ciąży były obawy ze synek taka ze bedzie chory Ale na szczęście jest w 100% zdrowy. Ciąża i cesarska przebiegły bez problemu :-) Teraz mam szczęśliwego,zdrowego dwulatka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi