Gość Piotrek Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Mam 21 lat i mam niezstapione prawe jądro.jest ono w okolicy pachwiny pod pasem jakby na miednicy,oba jadra zstapily mi sie po urodzeniu ale jedno mi sie cofnelo w wieku 5 lat.co powinienem zrobic w tym wypadku? wystepuje u mnie rowniez ginekomastia tak mysle bo mam guzki jakby pierscien w okol sutka a sam sutek jest miekki i odstajacy.mialem przepukline oponowo rdzeniowa wrodzona,jest to moze tym spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Na pewno trzeba z tym problemem udać się do urologa. On zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Zapewne będzie konieczny zabieg sprowadzenia jądra lub jeśli będzie ono w zaniku może i jego usunięcia. Wszystko wytłumaczy urolog. Jeśli ma Pan rzeczywiście ginekomastię (musi to także sprawdzić urolog) może być ona spowodowana brakiem funkcjonowania jednego jądra (nie ma to jednak nic wspólnego z przepukliną oponową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medcius Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Takie jądro łatwo przekształca sie w nowotwór złośliwy jądra. To jądro w Twoim wieku jest do usunięcia. Im szybciej, tym lepiej. Szkoda, że sprawa zaniedbana z dzieciństwa. Teraz to tylko leczenie operacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 czy moge podejrzewac ze mam nowotwor?jak mam sam to sprawdzic,powinienem miec jakies objawy?ile by trwal zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 mozecie mi pomoc nie wiem co mam zrobic.to jadro nie boli tylko mozna je przesuwac to oznacza ze mam juz raka?prosilbym o odpowiedz.dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi