Gość Anka Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Witam. Mam 20 lat. Moj problem dotyczy bólów w okolicy prawej strony dokladnie pod zebrem. Ból moge określic jako ucisk który z czasem sie nasila i staje sie trudny do wytrzymania... Moja historia zaczela sie ok 2 lata temu. Wygladalo to w ten sposob ze gdy dostalam atak bolu jechalam do szpitala dostawalam przeciwbolowy domiesniowy zastrzyk po czym bol ustapil i wrocilam do domu... Zdarzalo sie to co kilka miesiecy, ok co 3-4. Ostatnio tj. w maju trafilam po raz kolejny do szpitala rowniez z silnym atakiem (takim co zawsze) , tylko ze tym razem wykonano mi USG co wykazalo, cytuje: *pęcherzyk żółciowy 68x34 mm, ściana grubosci 4 mm z zaznaczonym odczynem okołopęcherzykowym, pęcherzyk przyszyjkowy zawiera nieco błotka żółciowego.* Po badaniu chirurgicznym zostałam w szpitalu. Następnego dnia równiez mialam USG, które wykazało *pecherzyk żółciowy o pogrubialej scianie*... Chirurg zalecil mi operacyjne usunięcie woreczka, przyznam szczerze ze sie obawialam operacji i w zwiazku z tym otrzymalam dozylnie antybiotyki... Narazie od tego czasu nie mialam ataku bolu, wiele osób mi mówi ze bol i tak powróci, i że nie unikne tej operacji... Prosze o pomoc... Czy operacja w moim przypadku bedzie konieczna??? I jakie sa jej konsekwencje w dalszym zyciu i funkcjonowaniu??? Z góry serdecznie dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Czy operacja w moim przypadku bedzie konieczna? - skoro chirurg zalecił takie postępowanie to należało się zgodzić na jego propozycje, zapewne w końcu dojdzie do następnego ataku kolki żółciowej I jakie sa jej konsekwencje w dalszym zyciu i funkcjonowaniu? - radziłbym w przypadku napadu następnej kolki żółciowej zgodzić się na leczenie operacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi