Gość Marta Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Dzień dobry doktorze mam pytanie otóż mój partner miał robiony posiew moczu z antybiogramem a w wyniku wyszło Klebsiella Oxytoca bardzo proszę mi powiedzieć co to jest jak to leczyć i czy mogłam się również tym zarazić od partnera??Bardzo proszę o pilną odpowiedz.Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Zakażenie tą bakterią układu moczowego wymaga po prostu leczenia zgodnego z antybiogramem. Raczej nie ma takiej możliwości, aby nią się zarazić drogą kontaktów seksualnych. Aby wykluczyć czy Pani nie jest zarażona wystarczy zwykłe badanie ogólne moczu, które określi czy w Pani drogach moczowych istnieje stan zapalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Panie doktorze ale ja miałam już robione badanie ogólne moczu oraz posiew moczu i nie wyhodowano żadnych bakterii byłam też u ginekologa nie mam żadnego stanu zapalnego wszystko jest dobrze a mam ciągłe pieczenie przy wejściu do pochwy nie do wytrzymania z ciężkim wysiłkiem oddaje mocz,pieczenie występuje przeważnie po oddaniu moczu i nie wiem już co mam robić może pan doktor mógłby mi doradzić jakie badanie można jeszcze wykonać żeby dowiedzieć się co to może być??dodam że myję się w mydle dla dzieci bambino,biorę probiotyki,myję się przed i po stosunku oraz idę zaraz się wysikać,lecz te objawy wogóle nie ustępują.Bardzo proszę o poradę.Bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Może podłoże tych dolegliwości ma tło alergiczne. Być może korzystne stanie się zastosowanie miejscowe sterydów. W tej sprawie należy porozmawiać z ginekologiem. Być może konieczna okaże się też wizyta u urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi