Gość Renata Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Ostatnio byłam na badaniu usg piersi otrzymalam taki opis badania ale nic z niego nie potrafię zrozumieć : *Piersi tłuszczowo-gruczołowe z rozsianymi zmianami dysplastycznymi niewielkiego stopnia nasilenia bez zmian ogniskowych w usg.Doły pachwowe bez podejrzanych węzłów chłonnych.* Lekarz mówił że to nic poważnego ale ja jeszcze bym chciała zasięgnąć porady innego specjalisty dlatego proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Tłuszczowo-gruczołowe utkanie jest stanem prawidłowym. Dysplazja to nieprawidłowy wygląd komórek. W zasadzie może się to cofnąć. Można zrobić za jakiś czas powtórne badania i zobaczyć czy nastąpiła jakaś zmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elka2963 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 W 2008-07-29 miałam robioną mammografię -piersi z przewagą tkanki gruczołowej. obustronnie rozsiane zmiany mastopatyczne o nie wielkim stopniu nasilenia.wskazne badanie usg które pokazało ze zmian nie znaleziono. a usg z 20010.04.06 pokazało zmiany o typie zwyrodnienia włoknisto-torbielowatego, szczególnie w PP obustronne obszary hypoechogeniczne zwłóknienia włóknistego , największy 4,7mmm , 6,2 pozostałe torbiele proste drobne 3-4mm.zaznaczam ze jestem bardzo obciązona genetycznieMojej mamie wykryto raka piersi , moja siostra od roku ma raka tarczycyi mój brat od 9 lat walczy tez z rakiem tarczycy. Moje badanie usg tarczycy tez tam cos wykazałoCo ja mam robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi