Gość Tadeusz Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam. Proszę o przetłumaczenie. ROZPOZNANIE: BAC/USG zmiany o średnicy 2,4 cm położonej w lewym płacie/kikucie? tarczycy. Końcówkę igły potwierdzono w zmianie-zdjęcie w załączeniu. W rozmazach wśród elementów morfotycznych krwi tyreocyty z cechami degeneracji, koloid, dość liczne makrofagi, w tym zawierające hemosyderynę. Komórek podejrzanych nie znaleziono. Obraz cytologiczny zmian zwyrodnieniowych tarczycy. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 W lewym płacie lub kikucie tarczycy znajduje się zmiana o średnicy 2,4 cm. Z pobranej zmiany krwinki krwi i komórki tarczycy z cechami degeneracji. Koloid jest substancją zawirającą białko- tyreoglobulinę, komórki żerne, czyli makrofagi oraz hemosyderyna, czyli białko wiążące żelazo. Obraz odpowiada zmianom degeneracyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tadeusz Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 A co to są te zmiany degeneracyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/Zwyrodnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grażka Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Witaj Tadeuszu Ja jestem po strumektomii subtotalnej.(8 maj 2008 rok) Myślałam ,że po operacji będę miała już wszystko ok,a tu niestety aż znalazłam się u lekarza med. naturalnej. Pojawił mi się zdrowy prawy płat.(Listopad 18 2008 rok) Dopiero wiem ,że żyję w razie pytań dzwoń 691 709 864 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi