Gość Ewa Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Mam 33 lata,w wieku 20 lat usunięto mi wyrostek robaczkowy,natomiast 1.5 roku temu miałam zabieg usunięcia woreczka żółciowego metodą laparoskopową.Po zabiegu czułam się bardzo dobrze i przez rok czasu trzymałam dietę.Po upływie tego czasu zaczęłam normalnie jeść, wiadomo zaczęłam próbować wszystkich potraw i tych smażonych i tych bardziej ostrych.Niestety i tu muszę się przyznać spróbowałam też alkocholu i tu zaczął sie problem,wypicie jednego piwa powoduje u mnie tak przerażliwy ból,który jest mocniejszy od tego ,który wywoływał kamień na woreczku.Wiem,że nie powinnam pić alkocholu ,ale boję się,że taki ból może oznaczać coś innego,Bardzo proszę o odpowiedź dlaczego tak się dzieje i co należy robić,no bo jeśli chodzi tylko o to ,żeby w ogóle nie zażywać alkocholu to będę przeszczęśliwa,ale martwi mnie to ,że po wypiciu jednego małego piwa,bądź jakiegokolwiek alkocholu ,boli mnie okropnie,robi mi się słabo i mam nadęty brzuch.Proszę o odpowieź,bardzo się martwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Proszę unikać alkoholu. Objawy mogą być wynikiem nagłego pobudzenia wydzielania żółci, a ponieważ nie ma Pani pęcherzyka żółciowego żółć nie może być natychmiast uwolniona do dwunastnicy. Jeśli pojawią się dolegliwości po innych potrawach należy skonsultować się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi