Gość eellaaj Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Miałam wrodzoną przetokę odbytniczo-pochwowa. Operowano ja, ale powstała przetoka odbytniczo-kroczowa i juz mam dość tego problemu. Proszę mi poradzić, gdzie znajdę odpowiednich specjalistów, by ja ponownie, ale tym razem skutecznie zlikwidować? Mieszkam w woj. małopolskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Najlepiej udać się do ośrodka wyspecjalizowanego w dziedzinie chirurgii odbytnicy czyli do ośrodka zajmującego się koloproktologią. Leczenie takiego schorzenia jest bardzo problematyczne i długotrwałe. Poniżej podaje ośrodki na Śląsku i w Małopolsce zajmujące się taką problematyką: Prof. dr hab. n med. Jacek Starzewski Katedra i Oddział Kliniczny Chirurgii Ogólnej i Koloproktologicznej 41-200 Sosnowiec, pl. Medyków 1 Prof. dr hab. n med. Roman Herman III Katedra Chirurgii Ogólnej CMUJ 31-202 Kraków, ul. Prądnicka 35 - 37 Prof. dr hab. n med. Jan Kulig Katedra Chirurgii Ogólnej i Klinika Chirurgii Gastroendokrynologicznej Collegium Medicum 31-501 Kraków, Kopernika 40 Prof. dr hab. n. med. Paweł Lampe Katedra i Klinika Chirurgii Przewodu Pokarmowego Samodzielny Publiczny Centralny Szpital Kliniczny im. Prof. Kornela Gibińskiego Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach 40-752 Katowice, ul. Medyków 14 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi