Gość ewelina Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Dlaczego przy złamaniu guzowatości piątej kości śródstopia prawego lekarz przepisał mi leki przeciwzakrzepowe w formie zastrzyków i jak długo powinno się je stosować. Dziękuje za udzielona mi poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 jaka jest forma stabilizacji nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelina Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Mam założoną szynę gipsową. Staram się nie przeciążać nogi , poruszam się za pomocą kul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 forma ta może powodować zakrzepicę żył podudzi, leki stosuje się wtedy przez cały czas unieruchomienia nogi oraz około tygodnia po zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelina Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Uprzejmie dziękuję za udzieloną mi poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgorzata Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Czy po zdjęciu gipsu wskazane jest dalsze leczenie lekami przeciwzakrzepowymi? Mój mąż (48 lat) miał złamaną nogę (kość piszczelową na wysokości stawu skokowego). Przez cały okres noszenia gipsu dostawał leki przeciwzakrzepowe w zastrzykach. Po zdjęciu gipsu, lekarz przepisał leki przeciwzakrzepowe w tabletkach na kolejne 50 dni i pozwolił chodzić o kulach bez zbytniego obciążania tej nogi oraz ćwiczyć w domu. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam, Małgorzata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi