Gość tesia Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Mój wynik usg.Prawy płat o wymiarach 23/24/44 mm. Lewy płat o wymiarach 24/19/41 mm. Cieśń szer.14mm. większy prawy płat. w biegunie dolnym płata prawego hypoechogeniczna zmiana o śr.11mm. W poszerzonej cieśni izoechogeniczny guzek z hypoechogeniczną otoczką o wymiarach 21/10 mmm. W płacie lewym zmian ogniskowych nie stwierdza się. Echostruktura miąższu tarczycy mniej jednorodna. Wizyta u endokrynologa możliwa za 2 miesiące z NFZ. Czy jest to coś bardzo niepokojącego żeby pilnie udać się prywatnie do lekarza.Bardzo proszę o wsparcie. w styczniu miałam usunięte wszystkie przydatki , raka nie stwierdzono. Mam 58 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Raczej zmiany opisywane w USG nie budzą podejrzeń zmian typu złośliwego. To prawdopodobnie guzki typu zwyrodnieniowego, koloidowego. Zapewne będą wymagały celem pogłębienia diagnostyki wykonania biopsji cienkoigłowej. O wszystkim zadecyduje endokrynolog po analizie wyników badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi