Gość Alek Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Witam Ostatni zacząłem podciągać się ponad 50 razy dziennie ze stójką (nogi pod kątem 90 stopni w stosunku do brzucha) mocno obciążając mięśnie brzucha. niestety zaczął mnie mocno boleć brzuch w szczególności gdy go dotykam. dotyczy to przerwy między 3 a czwartym mięśniem brzucha (patrząc od góry)po lewej stronie i znajduje się blisko pępka i przerwy między prawymi i lewymi mięśniami brzuch (nie jestem specjalistą ale dla ułatwienie zrozumienia toku mojego rozumowania podzieliłem brzuch na 4 mięśnie po lewej stronie i 4 mięśnie po prawej stronie) Przy czym muszę powiedzieć że w dzieciństwie miałem operację na zwężenie odźwiernika żołądkowego przez mój 3 mięsień od góry po lewej stronie jest bardzo mały a reszta jest mocno widoczna (mam kaloryfer pomniejszony o 1 mięsień czyli zamiast tzw. ośmiopaka mam siedmiopak) :) Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Takie przeciążenia mięśni brzucha zwiększają ryzyko wystąpienia przepukliny w bliźnie pooperacyjnej. Wszystko jest dobre, ale z umiarem. Trzeba dozować odpowiednio wysiłek, aby nie doprowadzić do wystąpienia przepukliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi