Gość Teresa Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Mam 52 lata. Jestem po operacji tarczycy (1996r) I teraz znowu ponownie mam zmiany. Wynik USG. płat prawy 42x10x11mm plat lewy 27x8x10 mm ciesn : waska W prawym płacie ognisko hipoechogenne wielkosci 5 mm oraz normoechogenne wilekosci 6mm . W płacie lewym ognisko hipoechogenne wielkosci 4mm . Czy powinnam sie martwic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 To raczej zmiany łagodne (hipoechogeniczne to zapewne torbielki). Oczywiście wynik należy skonsultować z endokrynologiem. Zmiany raczej typu zwyrodnieniowego (torbielki i guzek typu przerostu koloidowego). O dalszym postępowaniu zadecyduje endokrynolog. Zapewne wystarczające będzie leczenie farmakologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi