Gość alicja /j Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Mój brat został zoperowany 3 tygodnie temu , wycieto mu woreczek żółciowy,nadal żółc nie przechodzi do dwunastnicy tylko do worka z drenem ,goraczka utrzymuje się mimo podawania antybiotykow i zrobienia wymazu na obecnośc bakterii bardzo cierpi ma straszne bóle boków przechodzace do pachwiny leki przeciw bólowe działaja bardzo krótrko ,nie moze jesc gdyż powoduje to u niego torsje jest bardzo załamany i coraz bardziej wycieńczony .łekarze zastanawiaja się nad wstawieniem sztucznej protezy przeprowadzającej żółć do dwunastnicy.Zaznaczam ,że brat ma stomie i cukrzyce bardzo niepoki nasz stan jego zdrowia .Czy dawka antybiotyku moze jest za mała poniewż dostaje 2razy dziennie,po podaniu antybiotyku goraczka nie spada ,przy wysokiej goraczce ma trudnosci z oddychaniem . jedno usg wykazał nacieki ropne , po 3dniach nastepne usg juz nie wykazała zadnych nacieków .czy wskazana by była tomografia komputerow na potwierdzenie tej diagnozy .nadmieniam ,że 2 lata temu u brata była usówana czesc trzustki czy to może odzywac sie trzustka .proszę o odpowidż z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Większe znaczenie przy stosowaniu antybiotyku ma jego dawka i stałe jej utrzymanie w organizmie przez regularne podawnie antybiotyku. Rzeczywiście należało by zrobić jeszcze raz badanie w kierunku opisanych ropni. Gorączka utrzymuje się pewnie z ich powodu. Trudno mi powiedzieć w jakim stanie jest trzustka. Trzeba sprawdzić jakie wartoście wyszły w badaniu na poziom amylazy i lipazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alicja/j Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Bardzo dziekuje za odpowiedz .brata- lekarz chce wypisać do domu,czy mogę się upierac o ponowne wykonanie badania usg w szpitalu czy wykonac prywatnie po powrocie do domu.rozumiem ,ze w szpitalu nie moze przebywac miesiacami tak jak twierdzi lekazrz ,ale stan jego zdrowia jest bardzo ciezki ,czy może zostać przeniesiony na inny oddział np.gastroskopie w celu zdiagnozowania i dalszego leczenia ,czy też może być wypisany do domu w takim stanie,gdzie mam szukac pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi