Gość Mateusz Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Otóż 7 tygodni temu złamałem kość piszczelową u podstawy, przy kostce, z tyłu. Tydzień temu ściągnęli mi gips i za kilka dni mam kolejną wizytę u lekarza. Powiedział żebym w domu ćwiczył i nie obciążał w żadnym stopniu i że przepisze mi rehabilitacje laserem i jakieś wirówki. Jak na moje oko kość prawie wcale się nie zrosła, ale lekarz mówił co innego. I teraz moje pytania: Ile może zająć mi powrót do sprawności (sportu) ?, Czy będzie potrzebny jakiś stabilizator?, dodam że uprawiam tenis stołowy i nie chcę być narażony na ponowne złamanie, jak długo będzie trwała rehabilitacja laserami itd? Mogę powiedzieć że dłużej nie wytrzymam w domu i jak już będę mógł chodzić to chcę powili wrócić do sportu dlatego pytam o stabilizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Jak na moje oko kość prawie wcale się nie zrosła, ale lekarz mówił co innego. - na oko nie ocenia się czy nastąpił zrost kości, do tego jest badanie RTG Ile może zająć mi powrót do sprawności (sportu)? - na pewno jeszcze z miesiąc będzie Pan wymagał rehabilitacji Czy będzie potrzebny jakiś stabilizator? - nie ma raczej takiej potrzeby dodam że uprawiam tenis stołowy i nie chcę być narażony na ponowne złamanie, jak długo będzie trwała rehabilitacja laserami itd? - około 4-6 tygodni, o wszystkim zadecyduje ortopeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi