Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Alek

Contratubex - efekty uboczne?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Alek
Czy możliwe jest aby od maści contratubex rosła gorączka? na ranie nie widać efektów ubocznych. czy ewentualnie są inne maści godne polecenia? blizna pooperacyjna po dwóch laparotomiach w poprzek brzucha - razem prawie 30 cm. jak długo po operacji przy takiej bliźnie należy nosić pas elastyczny? rozumiem, że noszenie takiego pasa może zapobiec powstaniu ewentualnej przepukliny? kiedy niebezpieczeństwo powstania takiej przepukliny jest zażegnane?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość stapler
Nie, po maści typu contactubeź nie powinna wzrastać gorączka. Polecam maści silikonowe, które mają udowodnione działanie (np.: Veraderm, Dermatix). Pas przepuklinowe należy nosić około 3 miesiące. Po tym czasie prawdopodobieństwo wznowy przepukliny jest już małe.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×