Gość AGNIESZKA Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam mam 27 lat rok temu wykryto u mnie guzka 6mm w prawym płacie tarczycy. wyniki tsh w normie. kontrole mialam w marcu tego roku-guz bez zmian. tsh ft4 i anty tpo prawidłowe. dwa miesiace temu rozpoczelam diete proteinowa. po 3 tygodniach waga staneła. czuje sie ocieżała/spuchnięta. przerwałam diete. jem 5 razy dziennie duzo cwicze-efektow jednak nie widze dalej...waga stoi.badanie poziomu wody i tluszczu wykazalo ze mam 7 kg wody za duzo.. z informacji które znalazłam na internecie wynika ze dieta ta zatrzymuje wode i nie jest wskazana dla osob ktore maja z nia problemy. spotkałam sie takze z przypadkiem ze wyniki tsh bardzo sie pogorszyly po tej diecie..czy jest to mozliwe? czy jezeli zrobie badanie tsh to bedzie to wystarczajace zeby ocenic czy tarczyca pracuje prawidłowo i jest winna za moja wage? nie wiem czy powinnam sie udac do dietetyka czy endokrynologa. dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 bardzo sie pogorszyly po tej diecie..czy jest to mozliwe? - tak, czasami dieta może znacznie zaburzyć funkcjonowanie tarczycy czy jezeli zrobie badanie tsh to bedzie to wystarczajace zeby ocenic czy tarczyca pracuje prawidłowo i jest winna za moja wage? - dobrze by było wykonać podstawowe badania czyli TSH i fT4, takie badania powinny być wystarczające nie wiem czy powinnam sie udac do dietetyka czy endokrynologa? - na początku radziłbym do endokrynologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AGA Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 witam dziekuje za odp zrobiłam tsh w marcu wynik byl 2.18 teraz mam 3.09. u endokrynologia byłam w marcu wyniki w sumie sa dalej w normie... czy jezeli bede teraz sie odzywiala prawidłowo to poziom tsh spadnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Raczej odżywianie na poziom TSH ma bardzo niewielki wpływ. Jednak oczywiście prawidłowa dieta może w pewien sposób znormalizować TSH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AGA Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 a jak mam schudnać zeby nie zaszkodzić sobie przy okazji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi