Gość Marta Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Witam, pisze poniewaz nurtuja mnie pewne sprawy dotyczace mojego zdrowia i tak naprawde nie wiem co robic, zaczne od początku: rok temu w lipcu rozpoznano u mnie wysilkowe zapalenie oplucnej, lezalam na odziale wewnetrzynym ,*nazwe szpitala miejscowosc oraz naziska omine* ,tak wiec nie zajeto sie mna odpowiednio dobrze. Bylam leczona glikokortykosteroidami oraz antybiotykami. Po dwoch tygodniach wyszlam. Nie bede ukrywac ze zrosty daja mi popalic. Oczywiscie kontrolowalam wsyztko po 3 miesiach u pulmonologa ale zapisal mi tabletki przeciwbolowe ktore owszem pomagaja ale nie na dluzsza mete. Bol jest coraz gorszy i dodatkowo zle mi sie oddycha. Bardzo prosze o jakas rade. dzikeuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Trzeba ponownie w tej sprawie udać się do pulmonologa. Może wystarczy modyfikacja leczenia farmakologicznego, aby objawy ustąpiły. W sprawie zrostów w opłucnej warto byłoby jeszcze skonsultować się z torakochirurgiem. Jeśli leczenia farmakologiczne nie pomoże trzeba będzie zastanowić się nad możliwością leczenia chirurgicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi