Gość Kamil Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam. W piątek bylem na turnieju i nie wzielem ograniaczy. Dostałem dwa razy z prostej nogi w to samo miejsce na piszczelu i wyskoczyla mi wtedy ogromna bania. Nie ma żadnego złamania czy coś w tym stylu ale bania byla bardzo duża. Oblozylem lodem i zeszła w znacznym stopniu. Teraz robie okłady z wody z octem . Opuchlizna na nodze zeszła lecz ten baniczek (teraz ma około 4 cm x 2 cm x 1cm wysokosci) dalej jest. Lekko mnie to boli. Do około robi się lekko sine, tak jak by po siniaku mialo to być ale robiło sie sine przez 2 dni a teraz juz stoi a powinnno byc mega czerwone pod takim uderzeniu. Nie mam możliwosci pójścia do lekarza. Co mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 To prawdopodobnie krwiak, który jeszcze przez dłuższy czas może się wchłaniać. Aby przyspieszyć ten proces najprościej użyć żelów z heparyną np. Lioton 1000. Czasami niestety takie zgrubienie pozostaje na skutek zwłóknienia krwiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość :/ Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 ja mam krwiaka pod piszczelą,i smaruje liotonem od 5dni i nic nie zeszło... i nadal strasznie boli,na dodatek strasznie napuchlo jeszcze kolo kostki i tez nie schodzi...co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi