Gość Gosia Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Witam! proszę o pomoc, bo nie wiem jak mam już pomóc mojej mamie(ona nie chce się zgodzić jechać do szpitala).... a mianowicie: od wczoraj skarży się na ostry kłujący ból żoładka i pod lewymi żebrami, który promieniuje aż do pleców, od godz. 16 do ok. 23 wymiotowała (z żółcią), od godz.23 do ok. 24/1 miała biegunkę, teraz cały czas jest jej niedobrze, jest jej zimno i ciepło na zmianę, nie chce jeść ani pić (jedynie sok pomidorowy), boli ją głowa, mówi że cały czas czuje gorycz w ustach i tak jest do dzisiaj... z bólu prawie zaczęła chodzić po meblach...co jej może być ? co jej dać? czy zawieść ją na siłę do szpitala? martwię się o nią i nie wiem już co mam robić... Dziękuję za w miarę szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosia Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 dodam jeszcze, ze mama miała 2 lata temu usunięty woreczek żółciowy, a po roku stwierdzono u niej nadżerki na żołądku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 jeśli mama jest osobą zachowującą pełne prawo do stanowienia o sobie nie może jej Pani zmusić do leczenia. dolegliwości mamy pochodzą z żołądka lub trzustki, mama boi się zapewne inwazyjnych zabiegów diagnostycznych, ale pierwszym badaniem będzie usg, czyli badanie nieinwazyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosia Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 to już jej tłumaczyłam ale nic do niej nie dociera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi