Gość Paweł Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam. Podczas treningu sportu walki zostałem kopnięty w gardło. Ból po pewnym czasie (15min.) zaczął mijać, jednak został i doskwiera nadal przy połykaniu. Towarzyszy temu nieprzyjemne uczucie w okolicach krtani. po tygodniu nic nie ustąpiło. Proszę o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 może byc to krwiak, złamanie kości gnykowej(jeśli masz więcej niż 18 lat) jednak aby zdiagnozować trzeba wykonać np. usg szyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 mam 19 lat, ale czy wiek ma jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 w młodszym wieku poprostu kość gnykowa nie jest zwapniała całkowicie, więc raczej nie dochodzi do złamania, raczej do naderwania nasady rogów większych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SARDURI Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam, Czy coś się w tej sprawie wyjaśniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SARDURI Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Od jakiegoś czasu (1,5 miesiąca) przy połykaniu śliny słyszę strzykanie przy kości gnykowej i pod uszami, okolica ta także pobolewa mnie, czasami czuję takie ukłucia po obu stronach kości gnykowej. Czy może to być jakieś uszkodzenie lub przemieszczenie kości gnykowej albo jakiś uraz sąsiednich mięśni? Zaczęło się od intensywnego nadwyrężania tej okolicy w celu *wyciągnięcia* spływającej z nosa wydzieliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi