Gość sylwester Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Witam moja dziewczyna boryka sie z wlokniakami w piersiach byla operowana w lutym 2010 roku miala usuniety wlokniak w prawej piersi ale niestety ma nawroty teraz wlokniak jest jescze wiekrzy niz przed operacjia ma tez wlokniaka w lewej piersi ale tamten nie jest duzy i nie rosnie tak szybko co mozemy dalej robic z tym problemem? dziewczyna jest zalamana ma dopiero 22 lata i nie chce stracic piersi w tak mlodym wieku. dzieki za odp. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Najlepiej w tej sprawie udać się na konsultację do ginekologa endokrynologa. Taki stan może być związany z zaburzeniami hormonalnymi. Ginekolog endokrynolog zaleci odpowiednią diagnostykę i postępowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 witam, mam problem z włókniakami. obecnie mam 3 w prawej piersi i 2 w lewej, nie wiem co mam robić ( boje sie operacji i ewentualnych komplikacji...) Moja ciocia zmarła na raka, a mama choruje od 2000roku, i wiem jak wyglada kobieta bez piesi( w jej wypadku bez obu). mam dopiero 21 lat i nie wiem czy je usuwać czy zostawić w spokoju i kontrolowac co jakis czas?? czy są możliwe jakies komplikacje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Najlepiej, aby Pani kompleksowym leczeniem zajęła się poradnia schorzeń sutka. Dobrze by było z uwagi na zagrożenie występowania rodzinnego raka sutka skonsultować się także z poradnia onkologiczną i genetyczną. Decyzję co do dalszego postępowania powinien podjąć onkolog. Według mnie najwłaściwszym sposobem postępowania byłoby usunięcie największych włókniaków (powyżej 1 cm i dobrze wyczuwalnych) i poddanie ich badaniu histopatologicznego. Reszta włókniaków powinna być obserwowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Czy nawroty guza sa mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi