Gość iza Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Mój maz czesto skarzy się na sztywnienie karku,ja i bole głowy.Do tego ma tiki nerowe, często mruga oczami i rusza nie widząc o tym ramionami.Sa również drobniejsze tiki,o ktorych sam nie wiem.Często spi bardzo nerwowo i miewa dusznosci szczególnie wtedy gdy ma być zmiana pogody.Bardzo odczuwa to.Dodam iż w wieku 5 lat wypadł z okna z pierwsZego piętra.Obecnie ma 32 lata.Bylismy z tym u lekarza, stwierdził ze prawdopodobnie przyczyną tkwi w jego wypadku i urazie głowy jakie wtedy przeszedł .Czekamy na wizytę u neurologa.Bradzo proszę o odpowiedz co to może byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Na pewno należy wykonać tomografię komputerową głowy, szczególnie jeśli po wypadku nie zostało to wykonane. Poza tym warto wykonać jeszcze rtg kręgosłupa szyjnego. Z dużym prawdopodobnieństwem zmiany wynikają z przebytego urazu nie tylko głowy ale również kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iza Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Czyli nie będzie to nerwica, bądz tiki na tle nerowym??mozna to wykluczuc?lekarz pierwszego kontaktu powiedział ze jego mozg ciągle pracuje,nie odpoczywa dlatego non stop jest taki pobudzony(wszystko w skutek upadku).W atmatych latach nie było zadnej aparatury,na ktorej mozna byłoby przeswietlic głowe lub kręgosłup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi