Gość Kamil Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Przełyk prawidłowy.W linii ,,Z* polipowato przerośnięta błona śluzowa-pobrano wycinki do badań hist-pat.Błona śluzowa żełądka prawidłowa.Odźwiernik kształtny,drożny.Opuszka i dalsza cześć dwunastnicy prawidłowe. Taki dostałem opis po gastroskopi,czy mogę sie martwić???że może być coś poważnego proszę o odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 To raczej tylko taki układ śluzówki na granicy żołądka i przełyku typu przerostowego. Nic groźnego. Ale ostatecznie będzie można powiedzieć co to jest po otrzymaniu wyniku badania histopatologicznego z pobranego wycinka. Poza tym przełyk, żołądek i dwunastnica bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Witam dziękuję za odpowiedź,napisze tak ciągle rano jest mi niedobrze,mam mdłości,raz jest dobrze a raz źle,mam stałe uczucie bólu tak na środku żeładka,i tak jak sie dotykam mocniej pod prawym ostatnim żebrem,jeszcze mam pytanko jakie badania proponował by mi pan zrobić???Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Na razie trzeba poczekać na wynik badania histopatologicznego, a potem dopiero zastanowić się nad dalszym postępowaniem. W międzyczasie można by jeszcze wykonać USG jamy brzusznej (wykluczyć np. kamicę pęcherzyka żółciowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam pana doktora,tak jak pan zaleził wykonałem usg prywatnie,dostałem taki opis,rozmawiałem z lekażem tym co robił mi usg i powiedział że jemu to wygląda na reflux,oto opis: badania USG: Wątroba prawidłowej wielkości,nermoechogeniczna.Pęcherzyk żółciowy cienkościenny,bezkamiczny.PŻW nieposzerzony.Trzustka i śledziona prawidłowe.Obie nerki prawidłowej wielkości,gładkie w obrysach,bez cech zastoju moczu i bez złogów.Torbielka rdzenna o średnicy 15mm w cześci środkowej nerki lewej.Pęcherz moczowy gładki w obrysach.Gruczoł krokowy prawidłowy. Jutro odbieramy wyniki pobranie do tych badań,proszę o informację co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam pana doktora,byłem w szpitalu dziś niestety niema moich wyników jeszcze pani powiedziała ze będa za tydzień czy mam sie martwić że coś jest nie tak gastroskopie miałem 27.05.2010r.czy to normalne że tyle wyniki robią???proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 oto wyniki badań: Dostałem badanie jest napisane: rodzaj materiału:wycinek miejsce pobrania materiału: błona śluzowa przełyku pełne rozpoznanie patomorfologiczne: In excisionibus examinatis: oesophagitis chronica. Hyperplasia plana et papillomatosa epithelii plani oesophagi partim maioris gradus. Proszę o prztłumaczenie i co ta zmiana oznacz czy coś poważnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi