Gość Anna Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Witam. Mam 57 lat. Jestem pacjentką kardiologiczną tzn. choruję na arytmię serca. Jestem po ablacji. Miałam kilka epizodów przemijającego niedokrwienia mózgu /TIA/.Doppler tsz. nie wykazał patologicznych zwężeń. Ciągle szczególnie w ostatnich kilku miesiącach ciągle pobolewa mnie głowa w potylicy po stronie lewej. Po tej samej stronie co jakiś czas doznaję zaburzeń widzenia /niedowidzenie połowicze z ubytkami w polu widzenia,falowanie obrazu po epizod zaniewidzenia . To również objaw TIA.Na ucho po tej samej stronie słabiej słyszę. Bóle głowy dokuczają szczególnie gdy się wieczorem położę. Ustępowały w ciągu dnia po wstaniu. Ostatnio dokuczają mi również i w dzień. Są to bóle o średnim natężeniu ale bardzo uciążliwe. Mam ciągle pisk w głowie. Jaka może być tego przyczyna? Jakie badania powinnam wykonać? Jestem stale na leczeniu Warfinem ze względu zagrożeniem udaru.Wizytę u lekarza mam odległą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Trzeba w tej sprawie skonsultować się z neurologiem. On powinien podjąć decyzję jakich leków użyć w przypadku Pani dolegliwości po badaniu bezpośrednim. Być może jeszcze zadecyduje o wykonaniu TK głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anita Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Przechodzę to samo. Mam zwężenie Tętnicy Kręgowej....Witam w Klubie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi