Gość Maja Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Mam 48 lat.Od roku nie wiadomo co jest przyczyną bólu w lewej pachwinie. Ginekologicznie jest w porządku. USG:Na przyczepach przywodzicieli, na kolcu biodrowym są torbielki od 0,5 do 1,2 cm. Ból promieniuje do stawu biodrowego, nie mogę leżeć na boku. Na krętarzu również mała torbielka. RTG: niewielka sklerotyzacja W związku z tym, że mam zaparcia i jakby ciągnięcie w okolicy jelita,oraz bliznę po cięciu cesarskim, czy to możliwe, żeby w jelicie była przyczyna? Wyniki ob 10, CRP 0,7, reszta morfologii w/n. Bardzo proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Jeśli ma Pani zaparcia, są podejrzenia zrostów w jamie brzusznej bóle mogą być oczywiście także z tym związane chociaż bóle jakie Pani opisuje mają raczej tło neurologiczne. Aby zamknąć całkowicie diagnostykę trzeba by wykonać kolonoskopię oraz oczywiście RTG odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa. O wszystkim powinien zadecydować lekach prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi