Gość magda Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Babcia ma nowotwór odebrała wynik biopsji cellulae carcinomatosea c5 co oznacza ten wynik babcia ma 81 lat czy bedzie operowana czy istnieje zagrozenie bym ja tez mogła zacgorowac obecnie jestem po konizacji szyjki macicybabcia ma skierowanie do chirurga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Wynik oznacza komórki nowotworowe czyli jest to rak. Bez konkretnych, szczegółowych informacji trudno mi określić dalsze postępowanie (bezpośrednie badanie, wyniki mammografii, USG i inne). Na pewno w tej sprawie trzeba skonsultować się z chirurgiem i onkologiem. Chirurg zadecyduje czy należy ten stan leczyć operacyjnie. Oczywiście Pani też powinna być pod stałą kontrolą ginekologiczną i wykonywać podstawowe badania w prewencji raka sutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi