Gość Antonio Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Witam.Jeżeli znajdzie pan chwilę na mój temat,to będę panu bardzo wdzięczny. Do rzeczy:Jestem osobą dość wysportowaną nigdy,nigdy nie miałem żadnych problemów zdrowotnych związanych ze złamaniami,skręceniami itp. Mój ojciec w wieku 63lat zmarł na raka jelita grubego.Z zalecenia lekarza,ponieważ byłem genetycznie obciążony,poddałem się badaniu kolonoskopii. Podczas badania myślałem że nie tylko jelita, ale też cały brzuch mi pęknie z powodu nadmiaru powietrza.Pierwszy raz w życiu *WYŁEM* z bólu.Po badaniu 45min. uchodziło ze mnie powietrze.A oto pytanie:-Czy to mogła być przyczyna mojej przepukliny??? Dziękuję i pozdrawiam ps.Mam 42 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Na pewno nie miało to wpływu na powstanie przepukliny. To uogólniony defekt tkanek powięzionych doprowadza do wytworzenia się przepukliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alex Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 To samo zdarzyło się mnie po badaniu kolonoskopijnym ok. 3 lata temu.Po jakimś czasie pojawiła się u mnie najpierw koło pępka mała galaretka,która zmieniła się w przepukliną okołopepkową.Zoperowałem się 2 lata temu,ale nastąpił nawrót przepukliny. Zaznaczam,że przed badaniem kolonoskpoijnym byłem osobą szczupłą nie stroniącą od ruchu i prac fizycznych. Żałuję,że poddałem się temu badaniu.Przepuklina jest bardzo dokuczliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi