Gość Monika Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Martwi mnie wynik mojego TK, oto opis: W partiach tylno-górnych obu płuc stwierdza się liczne, rozsiane zmiany guzkowe i drobnoguzkowe, zlewające się w większe obszary, w pierwszej kolejności o charakterze zmian zapalnych swoistych. Poza tym badanie TK klatki piersiowej wykazuje prawidłowy obraz miąższu obu płuc. W zakresie śródpiersia i wnęk nie wykazano obecności powiększonych węzłów chłonnych. Nie goraczkuję, czuję się dobrze, nie mam duszności. Jedynie suchy kaszel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Taki obraz może sugerować gruźlicę. Radzę w tej sprawie pilnie skonsultować się z pulmonologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marc Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 albo sarkoidoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi