Gość emilia Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Witam! mam pytanie odnosnie mojej babci. otoz z powodow czestych bolow brzucha wykonano u niej USG i badanie na krew utajona w kale, ktore okazalo sie pozytywne. w USG wszytsko bylo prawidlowo, oprocz ogniska hyperehogenicznego w prawym placie o wymiarach 16x12 mm. skierowano ja do szpitala na badania gastroskopii i kolonoskopii. obydwa badania odbyla, nie wskazaly one nic niepokojącego. mimo to babcia od dluzszego czasu ma nasilajace sie bole. wykonoano powtorne USG brzucha, ktore tym razem nic nie wykazalo, wszystko w porzadku, tylko trzustka przeslonieta gazami. jednak babcia czesto ma biegunki. co wiec to moze byc? zaznaczam, ze wszytski wyniki krwi sa w porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 To prawdopodobnie zespół jelita drażliwego czyli czynnościowe zaburzenia pracy jelit o samoistnym pochodzeniu skoro wszystkie badania obrazowe i laboratoryjne są prawidłowe. Dobrze by było w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem. Są leki zmniejszające objawy w tej jednostce chorobowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 możliwe tez że to NZJ trzba to sprawdzić większa ilością badań tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi