Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Lamblie w kale

Gość Tom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Odebrałem dzisiaj wyniki badań krwi i kału. Wyniki krwi ogólne, oraz w kierunku trzustki i wątroby (miałem bóle w nadbrzuszu) są w normie. W kale stwierdzono lamblie. Objawy moje zaczęły się jakieś 3-4 miesiące temu. Bardzo często jak rano wstawałem to było mi niedobrze. Miałem luźne i papkowate stolce, wydalane z duż a siłą. Ale naj bardziej doskwierają mi te bóle w nadbrzuszu, bardziej po lewej stronie. Czy lamblia może powodować takie bóle? Czy zawroty głowy też może powodować lamblia? Czytałem, że lamblia niszczy trzustke, wątrobę i ukłąd nerwowy. Jeśli mam lamblię od dłuższego czasu i coś ona zaczęła mi niszczyć to czy da się ją jeszcze wyleczyć? Czy po pozbyciu się lamblii organy trzustki i wątroba wrócą do normy czy uszkodzenia zostają już na stałe?

Gość stapler

Czy lamblia może powodować takie bóle? - lamblie mogą wywoływać wszelakiego rodzaju bóle brzucha Czy zawroty głowy też może powodować lamblia? - raczej nie Jeśli mam lamblię od dłuższego czasu i coś ona zaczęła mi niszczyć to czy da się ją jeszcze wyleczyć? - praktycznie lamblia nie rozprzestrzenia się po całym organizmie, po jego wszystkich organach, zazwyczaj bytuje w dogach żólciowych, bez problemu powinien Pan ją zwalczyć Czy po pozbyciu się lamblii organy trzustki i wątroba wrócą do normy czy uszkodzenia zostają już na stałe? - wszystko wraca do normy