Gość Tom Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Witam. Odebrałem dzisiaj wyniki badań krwi i kału. Wyniki krwi ogólne, oraz w kierunku trzustki i wątroby (miałem bóle w nadbrzuszu) są w normie. W kale stwierdzono lamblie. Objawy moje zaczęły się jakieś 3-4 miesiące temu. Bardzo często jak rano wstawałem to było mi niedobrze. Miałem luźne i papkowate stolce, wydalane z duż a siłą. Ale naj bardziej doskwierają mi te bóle w nadbrzuszu, bardziej po lewej stronie. Czy lamblia może powodować takie bóle? Czy zawroty głowy też może powodować lamblia? Czytałem, że lamblia niszczy trzustke, wątrobę i ukłąd nerwowy. Jeśli mam lamblię od dłuższego czasu i coś ona zaczęła mi niszczyć to czy da się ją jeszcze wyleczyć? Czy po pozbyciu się lamblii organy trzustki i wątroba wrócą do normy czy uszkodzenia zostają już na stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Czy lamblia może powodować takie bóle? - lamblie mogą wywoływać wszelakiego rodzaju bóle brzucha Czy zawroty głowy też może powodować lamblia? - raczej nie Jeśli mam lamblię od dłuższego czasu i coś ona zaczęła mi niszczyć to czy da się ją jeszcze wyleczyć? - praktycznie lamblia nie rozprzestrzenia się po całym organizmie, po jego wszystkich organach, zazwyczaj bytuje w dogach żólciowych, bez problemu powinien Pan ją zwalczyć Czy po pozbyciu się lamblii organy trzustki i wątroba wrócą do normy czy uszkodzenia zostają już na stałe? - wszystko wraca do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TOm Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 A czy żona profilaktycznie też powinna się poddać leczeniu?? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wacek Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 gówno prawda, jak i ta cała medycyna akademicka jest w czarnej dupie, 2 lata się męczyłem, lekarze wysyłali mnie do psychiatry i okazało się że mam lamblie. Zmiany w mózgu, bóle stawów, mroczki przed oczyma, wątroba flaki bolą nonstop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi