Gość robert Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Mam problem ze szczelina odbytu od ponad pól roku , bylem u lekarza który stwierdzi ze jest ona zbyt dużych rozmiarów żeby mogla sama się zaleczyć , mimo wszystko zaryzykowałem i spróbowałem leczenia maściami , niestety nic nie pomagało . Od dwóch miesięcy jakby coś się samoistnie poprawiło tz .przestało bolec ale kilka dni temu wyczułem w okolicy tej szczeliny i ponad nią twarde zgrubienie coś jakby duży guzek który zaczyna pobolewać .Czy ktoś wie co to może być ? Mam nadzieje ze nie jest to jakiś nowotwór :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Przewleką szczelinę odbytu charakteryzuje stwardnienie jej brzegów oraz obecność na jej dnie poprzecznie biegnących, zwłókniałych pasm mięśnia zwieracza wewnętrznego odbytu. W zaawansowanych przypadkach stwierdza się ponadto przerośnięty fałd skórny u brzegu kanału odbytu (guzek graniczny) oraz obecność znacznie powiększonej i stwardniałej brodawki okołoodbytniczej przy linii zębatej. To normalna sytuacja w przypadku przewlekłej szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi