Gość Filifionka Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 10 dni temu miałam operację (laparoskopowe wycięcie obustronnych torbieli jajników). Wczoraj w okolicach jednej z ran pooperacyjnych wyczułam zgrubienie, coś jak guzek pod skórą, o większej rozległości niż szew. Dodatkowo czuję od czasu do czasu kłucie w tych okolicach i mrowienie (coś jak drętwienie) w biodrze. Trochę martwią mnie te objawy. Proszę o poradę, czy tak wygląda gojenie się ran pooperacyjnych, czy powinnam się zgłosić na izbę przyjęć, bo rana goi się nie tak jak powinna. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Takie objawy mogą występować jeszcze po operacji. Na kontroli koniecznie trzeba wspomnieć o tym. Jeśli pojawi się temperatura lub dolegliwości będą bardziej dokuczliwe to najlepiej udać się do chirurga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 ja też jestem po operacji jajników i też mam takie zgrubienie a miną już miesiąc od operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Witam! Jestem 2 tyg po laparoskopowym wycięciu przydatków. Jedną mam na 4 cm bo jajnik był tak duży,że lekarz nie mógł go przez ten mały otwór wyciągnąć. I właśnie w tym miejscu mm zgrubienie, twarde niczym kamien, większe niż sama rana. Czuję ból przy wstawaniu, przekręcaniu się na bok w łóżku itp. Ból jest chwilowy i odczuwam go tak, jakby miało sie w środku coś od czegoś oderwać. Od lekarza chirurga wiem, że nie jest to nic groźnego( w najgorszym przypadku może skończyć się przepuchliną), a takie dolegliwości mogą trwać nawet 3 mies, w tym czasie zgrubienie powinno sie rozejść. Także dziewczyny zaciskamy zęby, głowa do góry i do przodu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ja jestem 3tygodnie po usunięciu ciąży pozamacicznej laparoskopowo A wczoraj wróciłam do pracy i jak wróciłam do domu zaczęło boleć tam gdzie mam ranę koło jajnika i jest twarde czy to normalne że jest twarde i boli czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi