Gość Marek Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam mam występujące bóle przy chodzeniu , drętwienie nawet gdy się leży lub siedzi w biodrach i pachwinach. Lekarz -Chirurg i Neurolog stwierdzili po ok 3 miesiącach wizyt i badań problemy z nadwyrężonymi ścięgnami pachwinowymi i nic się nie da zrobić prócz dbania o pachwiny i odpoczynek z Nadzieją że czas da rezultat. Wykonane miałem blokady laserowe x2 , ale żadnego skutku. Chodzenia jest utrudnione a już nie wspomne o pracy stojacej lub klęczącej. Bardzo zalezy mi na pomocy czy można jakoś zaradzić temu i wzmocnić /podleczyć te wiązadła jeśli to napewno takie schorzenie, utrudnia to życie i praktycznie uniemożliwia mi prace . Z góry dziękuje za pomocną odpowiedź i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Nie wiem czy miał Pan wykonane RTG odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa. Patologia w tym odcinku kręgosłupa może wywoływać podobne dolegliwości jak występujące u Pana. Trzeba by jeszcze w tej sprawie udać się do lekarza specjalizującego się w rehabilitacji, aby zalecił odpowiednie zabiegi i być może ćwiczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Tak miałem wykonane RTG odcinka lędźwiowego kręgosłupa i pokazało minimalne zmiany zwyrodnieniowe ale lekarz nie wskazał tego jako główną przyczynę( tymbardziej że kilka lat temu były one już zauważalne gdy miałem problemy z kręgosłupem). Jeszcze spróbuję jednej wizyty u prywatnego Neurochirurga a potem może faktycznie rehabilitant coś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi