Gość Małgorzata Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Mam pytanie odebrałam wyniki BACC tarczycy i pisze tak Krew,pasma koloidu,makrofagi oraz grupy komórek nabłonka pęcherzykowego bez cech atypii. Bardzo proszę o interpretacje tego opisu,wyniki TSH mam w normie, guzek ok 14 mm obserwacja około rok,na razie nie rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 To typowy guzek zwyrodnieniowy, bez cech nowotworu. Do dalszej obserwacji. O postępowaniu musi zadecydować prowadzący endokrynolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karina Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 1 i 2 guz płata prawego rozproszone i w grupach tyreocyty bez cytologicznych cech atypii , nieco komorek szeregu limfoidalnego w tle oraz komórki olbrzymie wielojądrzaste guz płata lewego tyreocyty bez cytologicznych cech atypii, koloid guz dolny płata lewego rozproszone i w grupach tyreocyty bez cytologicznych cech atypii, koloid guz płata prawego środkowy płaty, grupy i rozproszone tyreocyty bez cytologicznych cech atypii, fagocyty komórki olbrzymie wielojądrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karina Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 stapler, ~ 1 i 2 guz płata prawego rozproszone i w grupach tyreocyty bez cytologicznych cech atypii , nieco komorek szeregu limfoidalnego w tle oraz komórki olbrzymie wielojądrzaste guz płata lewego tyreocyty bez cytologicznych cech atypii, koloid guz dolny płata lewego rozproszone i w grupach tyreocyty bez cytologicznych cech atypii, koloid guz płata prawego środkowy płaty, grupy i rozproszone tyreocyty bez cytologicznych cech atypii, fagocyty komórki olbrzymie wielojądrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi