Gość paula Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dzień dobry. od dłuższego czasu mam problemy z oddawaniem moczu. A ogólnie to nie mogę sie czasami wysikać. boli mnie podbrzusze, a częsciej cały brzuch. bardzo często chodzę do łazienki, a gdy idę to nie mogę oddać moczu, a gdy juz oddam to w małych ilościach i po paru minutach muszę iść jeszcze raz i tak w kółko. byłam u ginekologa, robil mi USG i stwierdził, że mam maluteńką torbiel, ale mam się nie martwic, bo to może być po miesiączce. Po pewnym czasie zaczęła mnie bolec prawa strona brzucha. Nie mogłam wytrzymać i poszłam do lekarza rodzinnego. Lekarka stwierdziła, że to może być kolka nerkowa i dała mi skierowanie na badanie moczu i USG brzucha. Wyniki USG wyszły prawidłowo. żadnego kamienia nie wykryto. Natomiast w moczu były zmiany. Ale po pewnym czasie, wieczorem miałam ostry ból lewej strony brzucha, a przy tym sikałam na czerwono, rano wymiotowałam i czułam sie słabo. poszłam do lekarza, przepisała mi leki i po pewnym czasie kazała mi zrobić badanie moczu. wyszedł prawidłowy. lecz ja mam nadal te same objawy. czasami czuję kłucie brzucha. ciągle mam nabrzmiały brzuch, mam czasem problemy z wypróżnianiem, podczas stosunku odczułam bóle, mam czasami częste, a czasami mocne upławy o nie przyjemnym zapachu. co to może być?? proszę o szybką odpowiedź. juz mnie to wszystko męczy, a szczególnie to bardzo częste chodzenie do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Najlepiej w tej sprawie udać się na konsultację do urologa. takie objawy mogą świadczyć o jakimś stanie zapalnym lub innej patologii w zakresie pęcherza. Może okazać się konieczne dodatkowe badanie jak np. urografia czy też może cystoskopia. O wszystkim zadecyduje urolog po badaniu. Powód upławów musi wyjaśnić ginekolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Weska Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ja tak miałam przy ostrym zapaleniu pęcherza - nie wspominam tego dobrze.. straszne to było! W szpitalu aż się znalazłam, ale na szczęście przepisali tylko Nospę, Cipronex, Urosept, nakaz wygrzewania i nie wychodzenia przez 10dni z domu i chodzić owinięta w kocu. Pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi