Gość Rafal Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam. Około miesiąc temu zwichnąłem palca, naderwałem więzadła i miałem go też pryśniętego. Dziś lekarz telefonicznie udzielił zgody na zdjęcie szyny ponieważ obcierała mi piętę i pękła. Zauważyłem że palec jest wciąż spuchnięty, ale mogę nim ruszać. Mój problem tkwi w tym, że gdy chcę go zgiąć w połowie nic się nie dzieje. Również kiedy go próbuję zgiąć rękami też prawie się nie rusza. Czy jest możliwe że źle mi się zrósł? Czy też jest to normalne? O to zdjęcie palca które miałem robione tydzień po nastawieniu: http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2yyp3cp&s=5 Z góry dziękuję za odpowiedź, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Często po tak długim unieruchomieniu mogą występować objawy jak Pan opisał. Dopiero odpowiednie zabiegi rehabilitacyjne i ćwiczenia mogą powoli przywrócić sprawność w palcu. Oczywiście najlepiej byłoby jeszcze udać się w poniedziałek na kontrolę ortopedyczną celem oceny gojenia się złamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi