Gość IwonaKA Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Wykryto u mnie krwinkomocz i myślałam, że znowu mam piasek (dawno temu rodziłam też kamienie). USG nie wykazało zmian ale w nerce wykryto torbiel 14mm. Ponadto w badaniu cytologii moczu stwierdzono atypię niektórych komórek, stan zapalny komórek oraz strukturę brodawkowatą nabłonka. Co może być przyczyną tego i czy jest to groźne (mam 52 lata)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Atypia komórkowa może świadczyć o procesie nowotworowym, a komórki zawarte typowo w moczu nie powinny mieć struktury brodawkowatej. Trzeba z tym wynikiem udać się do urologa. Być może konieczne będzie pogłębienie diagnostyki nerek o np. uro-TK (tomografia komputerowa), cystoskopia (wziernikowanie pęcherza moczowego. O wszystkim zadecyduje urolog po analizie wszystkich badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IwonaKA Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Dziękuję, rzeczywiście w opisie jest*komórki nabłonka miejscami o układach brodawkowatych*, cystoskopia nie pokazała zmian w pęcherzu, będę dalej szukać przyczyny, raz jeszcze dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IwonaKA Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Tomografia nerek nic nie wykazała, cystoskopia też i lekarze nic dalej nie wiedzą - kiedy będę wiedziała co mi dolega, może ktoś miał coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi