Gość Małgorzata Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam Mój problem zdrowotny polega na ty, iz 5 miesięcy temu doznałam wieloodłamowego złamania obojczyka.Leczenie polegało na założeniu opatrunku ósemnkowego a następnie gipsu typu Kozłowskiego na okres 6 tygodni . Po zdjęciu gipsu lekarz stwierdził zrost , odbyła sie rehabilitacja. Niestety do dnia dzisiejszego odczuwam ból w barku podczas ruch w nocy.Ponadto mam ograniczoną ruchomość ręki ku górze.Dwa tygodnie temu wykonałam badanie MR a oto wynik: * Wyrostek barkowy i staw barkowo obojczykowy niezmienione.Kaletki podbarkowa i pod naramienna zachowane.Mięsień nadgrzebieniowy i jego ścięgno niezmienione.Ścięgno głowy długiej m. dwugłowego ramienia w rowku międzyguzkowym.Brak cech uszkodzenia pozostałych mm. obrotników oraz obrąbka. Stan po wieloodłamowym złamaniu obojczyka bez wyrażnych cech zrostu kostnego z obrzękiem otaczających tk. miękkich* Bardzo proszę o jakieś sugestię- skąd ten uporczywy ból ? Czy wytworzył sie staw rzekowmy? Z poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Wygląda na to, że nie ma zrostu kostnego w miejscach po złamaniu. Radzę pilnie w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. Prawdopodobnie dochodzi do tworzenia się właśnie stawu rzekomego co może właśnie wywoływać takie dolegliwości bólowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi