Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Krew, jasny stolec, ból brzucha, nudności

Gość Agnieszka

Rekomendowane odpowiedzi

Od 20 lat mam nadwage.Zaczelam tyc po urodzeniu pierwszego dziecka.Wciaż byłam zmęczona,bolały mnie stawy biodrowe,ciagle jakies wzdęcia.Nic nie jadłam i tyłam.Teraz od kilku miesiecy mam krew po oddaniu stolca.Na papierze,świeżą. Od kilku tygodni- skrzepy w kale i swieza krew równiez.Bol jest bardzo piekacy przy oddawaniu stola.Stolec bardzo jasny,cytrynowy,Mocz bardzo ciemny.Lekarz zbadał odbyt i nie stwierdził guzków.Boli mnie brzuch ,czasem nad pepkiem,czesciej w okolicy jajników.mam uczucie niewyproznienia sie do konca.Zgaga jest tak silna ze az brakuje mi oddechu.W wielkanocna niedziele krwi po oddaniu stolca było bardzo duzo,kapało normalnie .Krew plus skrzepy.W nocy budzi mnie uczucie nudnosci.Bol brzucha ,wzdęcia,az boli mnie kregoslup.W jeden dzien mam biegunkę na drugi zatwardzenie.Martwie sie.Mam 37 lat,90 kg,urodziłam 4 dzieci.

Trudno ocenić co się dzieje bez badania. Jeśli nie ma Pani żylaków odbytu, które mogłyby być powodem krwawienia być może stan ten spowodowany jest stanem zapalnym jelita grubego. Dlatego należałoby rozważyć wykonanie kolonoskopii oraz z uwagi na zgagę i ból także w nadbrzuszu gastroskopii. Trzeba w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem.

Własnie dostałam skierowana na kolonoskopie.Ale martwi mnie ze zaczełam plamic z pochwy.Dwa miesiace temu zmieniłam pigułki antykoncepcyjne.Mam nadzieje ze to wina nowej dawki hormonów. Z odbytu krwawie coraz mocniej.Cały czas mam uczucie parcia na stolec.Twardnieje mi brzuch po jedzeniu po obu stronach i mam uczucie kolki w prawym boku nad wyrostkiem.W poniedziałek 26-ego ide na kolonoskopie.Napisze jaki bedzie wynik,moze komus to pomoze.Dziekuje za szybka odpowiedz.Pozdrawiam

Gość Agnieszka

No i kolonoskopia nie wykazała zadnych zmian,jednie hemoroidy. Szukamy dalej. Zgaga straszna. Gardło jak poparzone. A brzuch boli zaraz po jedzeniu tak około 15 minut po posiłku.Juz nie wiem co to moze byc.