Gość menia74 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Bardo prosze o pomoc,,,Mam guz na prawym płacie tarczycy o wymiarach 3.82x2.51.Wynik z biopsji brzmi.Pasemka koloidu.liczne rozproszone makrofagi obładowane brunatnym barwnikiem oraz pojedyncze normotypowe tyreocyty.Komórek nowotworowych złosliwych nie stwierdza sie. Wyniki FT3 I FT4 w normie.TSH tylko raz ponad normę na 4 wyniki.Lekarz uważa że trzeba usunąć guz.Czy nie mozna tego inaczej wyleczyć. Powiem tylko ze o tym wszystkim wiem około 5 miesięcy.Nigdy nie byłam leczona w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Guzy tarczycy większe niż 3,5 cm są wskazaniem do leczenia operacyjnego. Taki guz może być ogniskiem nowotworowym, a z uwagi na swoją wielkość biopsja cienkoigłowa nie da 100% odpowiedzi czy jest to guz łagodny czy złośliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość menia74 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi