Gość Magdalena Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam! Ok.tydzień temu zaczęłam odczuwać dolegliwości bólowe początkowo na wsyokości prawego jajnika,pózniej również w prawym podbrzuszu i pachwinie.Dodatkowo bolą mnie plecy po prawej stronie, na wysokości krzyża-to jednak wiąże z przetrenowaniem i zapaleniem mięśnia, ponieważ przeszłam takowe kilka miesięcy temu a objawy są takie same.Byłam u ginekologa(w grudniu miałam laparoskopowe usuniętą torbiel jajnika prawego),lekarz nie stweirdził żadnych nieprawidłowości ze strony jajnika.Ponieważ prawa strona podbrzusza zaczęła być wrażliwa na dotyk,udałam się do internisty,który skierował mnie do szpitala z podejrzeniem zapalenia wyrostka.W szpitalu po badaniu usg.krwi oraz moczu(wszystko w normie)wykluczone zapalenie wyrostka.Ból jedna się utrzymuje, dodam,że w badaniu usg wyszło *w okolicy krętniczej poszerzone pętle jelitowe, wypełnione płynem o słabszej perylastyce z przelewaniem się zawartości*oraz*duże nagromadzenie gazów jelitowych w prawym dole biodrowym*. Chciałabym uzyskać odpowiedź co oznacza taki stan jelit i czy może być to przyczyną moich dolegliwości bólowych. Dodam, że można powiedzieć, że ból nasila sie przy jakimkolwiek parciu również tym podczas wypróżniania.Ogólnie jednak problemów z wypróznianiem nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Takie dolegliwości mogą sugerować złą pracę jelit. Prawdopodobnie ma to podłoże czynnościowe związane z nieprawidłowym kurczeniem się jelit. Raczej wskazuje to na zespół jelita drażliwego. Jednak, aby rozpoznać taki zespół należy wykonać badania wykluczające zmiany morfotyczne w zakresie jelita grubego (np. kolonoskopię). Radziłbym w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem, który zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi