Gość ewelina Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Mam 26 lat,rok temu miałam wykonaną kolonoskopię z powodu bólów odbytnicy,naprzemiennych zaparć i biegunek,śluzu w kale itp,podczas tego badania lekarz stwierdził hemoroidy,przez ten okres doszły nowe dolegliwośći tj,bóle brzucha,burczenie,uczucie pełnosci,wzdęcia,nudności dodam że nigdy nie miałam krwawienia a to główny objaw hemoroidów,czy lekarz mógł postawic złą diagnozę i czy powinnam wykonać to badanie ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dobrze by było oczywiście ponownie wykonać kontrolną kolonoskopię z uwagi na pojawienie się nowych dolegliwości. Nie zawsze hemoroidy muszą krwawić (tylko 20-30% hemoroidów). Są dobrze wyczuwalne nawet w badaniu przez odbyt palcem i trudno postawić w tym wypadku złą diagnozę. Możliwe, że w Twoim przypadku rozpoznanie to zespół jelita drażliwego, gdzie dochodzi do zaburzeń czynnościowych jelit bez zmian patologicznych w ich obrazie. Dlatego kolonoskopia i inne badania mogą być wtedy prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinia Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Mam 23 lata i lekarz stwierdzil u mnie hemoroidy jednak boje sie ze moze to byc cos gorszego czeste bole brzucha i nudnosci mnie przerazaja co robic czy to moze byc nowotwor przez nieleczone hemoroidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi