Gość Judyta Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Mam 15 lat i 8 dni temu miałam robioną artroskopię kolana, w piątek byłam na zdjęciu szwów, noga była bez obrzęku. Po powrocie do domu chodziłam o jednej kuli i wieczorem zaobserwowałam spuchnięte kolano (przynajmniej mi i rodzicom się tak wydaje). z prawej górnej strony kolanajest najbardziej widoczny obrzęk. kolano mogę zginać tylko do konta 90 stopni nie wiem czy to przez obrzęk ? czy to może być woda w kolanie ? czy można szybko i skutecznie pozbyć się opuchlizny (wody) z kolana ? liczę na szybka odpowiedz ponieważ zaczynam się martwić, nie wiem co mam z tym zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 kolano mogę zginać tylko do konta 90 stopni nie wiem czy to przez obrzęk ? - tak, prawdopodobnie to obrzęk po artroskopii czy to może być woda w kolanie ? - raczej nie czy można szybko i skutecznie pozbyć się opuchlizny (wody) z kolana ? - najlepiej w tej sprawie udać się pilnie na kontrolę do ortopedy, on po badaniu zadecyduje o dalszym postępowaniu, zapewne postepowanie zachowawcze będzie wystarczające, on oceni czy to obrzęk (raczej tak) czy też zebrał się płyn w stawie i trzeba będzie go odbarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 dużo leżenia z nogą w górze i okładnie lodem co 2h po 15min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi